Väg 26, Borgunda - Skövde, förbifart Skultorp 

Den nya väg 26 förbi Skultorp är nu färdig. Den vackra vägsträckan som går mellan Sjogerstad och Segerstorp utgör en 9,6 km lång fyrfältsväg. Den går genom fyra trafikplatser, förbi en rastplats, över 16 broar och i en 312 m lång tunnel under det militära övningsfältet i Skövde. 

 

Alla fakta om vägen och byggnationen kan inhämtas på Vägverkets webbplats.                                           Läsa mer >>

Den 1 oktober invigdes vägen med pompa och ståt, underhållning och aktiviteter. Innan trafiken släpptes på var det många som tog chansen att springa sträckan den genom att delta i Nya 26:an-oppet.

 

Trafiksäkerhetsåtgärder Mariestad-Skövde

Vägverket genomför trafiksäkerhetsåtgärder på sträckan Mariestad-Skövde, som innebär utbyggnad till 2+1-väg med flera åtgärder för ca 40Mkr. Beräknas färdigt hösten 2006.

 

Riksväg 26 från Halmstad till Mora!

Lön för mödan får man väl kalla det, Vägverkets beslut från den 21 januari i år (2004). Verket har där nämligen gått med på två av våra sedan länge drivna krav dvs dels gemensamt vägnummer, 26, på hela sträckan från Halmstad till Mora dels att vägen namn-sätts till Inlandsvägen Syd. Nu blir det så. 

 

Riksvägarna 48 och 64 försvinner därmed ur vägvisningsplanen.  

 

 

 

 

 

 

Övrigt PDF WORD
Dokumenten ovan är i word/pdf-format. Du kan se dokumenten i Microsoft Word/Wordviewer alternativt Acrobat Reader. Klicka på Word-ikonen till höger för att ladda hem Wordviewer(PC) eller klicka på PDF-ikonen för att ladda hem Acrobat Reader(PC/Mac).


Copyright © 2000 Informationsansvarig:Ronnie Lind